Regulier vs feminised.

Het verschil tussen reguliere en feminised zaden.

Regulier.

Reguliere zaden zijn zaden die op de natuurlijke manier geproduceerd worden. De bloemen van een vrouwelijke cannabisplant worden bestoven door door het stuifmeel uit de pollenzakjes van een mannelijke cannabisplant. Zodra de witte haartje in de vrouwelijke bloemen in aanraking komen met stuifmeel trekken deze naar binnen en wordt er in de calyx een zaadje gevormd. Het rijpen van dit zaadje duurt ongeveer 4 tot 6 weken. 

De zaadjes die op deze manier geproduceerd worden leveren op hun beurt ook weer mannelijke en vrouwelijke planten op. De verhouding is normaal gesproken 50/50.

 

Feminised.

Gefeminiseerde zaden worden geproduceerd door een vrouwelijke cannabisplant zodanig te stressen dat deze mannelijke bloemen gaat aanmaken. Dit stressen kan gebeuren op verschillende manieren, de meest gebruikte is tegenwoordig een chemisch goedje genaamd STS (Zilverthiosulfaat). Met het stuifmeel uit deze bloemen wordt vervolgens een andere vrouwelijke plant bevrucht. Doordat er geen mannetje aan te pas komt bevatten de zaadjes slechts vrouwelijke genen en zullen zij voor 99% uitgroeien tot vrouwelijke planten. Een duidelijk voordeel ten opzichte van regulier zaad dus. Door dit ingewikkelde en foutgevoelige proces zijn feminised zaden altijd een stuk duurder dan regulliere zaden.

Een veelgehoord punt van kritiek op deze manier is dat er een hermafrodite eigenschap in de genen wordt aangesproken. De kans is altijd aanwezig dat deze getriggerde eigenschap word doorgegeven aan het nageslacht, de zaden dus. Er is altijd een kans dat een plant uit één van deze zaden onder lichte stress hermafrodiet wordt en zo een hele oogst kan verpesten door de andere vrouwtjes te bestuiven. Dit is één van de redenen dat wij bij RebelSeeds.nl bij voorkeur met reguliere zaden kweken.